Ručné mletie múky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ručné mletie múky

Na internete nájdete iba drahé elektrické zahraničné mlynce, alebo Vám v obchode povedia, že nič také už nevideli. Stačí na to jednoducho ručný univerzálny mlynec, alebo veľký mažiar. V článku Vám ukážem mlynec, ktorý som kúpil normálne bežne v obchode (Kinekus). Čo sa týka obilia, pšenice, kupujte ju vo veľkosklade (22-30 Eur - 100 kg), nie u drobnochovateľov, našiel som jeden napr. pri Žiline.

Mlynec na obilie:

    Nemusíte kupovať drahý elektrický mlynec, stačí Vám kúpiť univerzálny mlynec za pár eur, vnútro je ako pri mlynci na mak, treba aby bolo kovové. Dá sa pomlieť aj v klasickom medenom mažiari, ale nikde som ho nemohol zohnať. Na nádobku mlynca som dopasoval odrezané hrdlo z plástovej fľaše a zväčšil som ho.






Hrubosť múky dosiahnete tak, že to jednoducho pomeliete ešte raz. Múku na kašu som pomlel raz, jednoducho sa rozvarí vo vode, múku na chlieb som pomlel 3 krát, a na kvas (droždie) 5 krát. Rýchlosť si premyslite dopredu, veľkosťou mlynca.



 


Ručné mletie múky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014